2009. augusztus 30., vasárnap

Gombaleves

Szintén a "Hagyományok-Ízek-Régiók" c. füzetből való a recept. Ezt a levest nagyon-nagyon szeretjük. Nem most készítettem, csak a fényképre most bukkantam rá, gondoltam megosztom veletek. A képen nem túl guszta tudom :(, de tényleg finom!!!!!!

Hozzávalók 4 személyre: 10dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 30dkg erdei gomba vegyesen(én laskagombával szoktam), őrölt bors, só, 2,5 dl erőleves, 2 dl tejföl, 3 evőkanál liszt

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a zsírját kisütjük. A finomra vágott vagy reszelt vöröshagymát megfuttatjuk rajta. A megtisztított gombát is rádobjuk, megsózzuk, borssal fűszerezzük. Kb. 10 perc alatt puhára pároljuk, majd a forró levessel felengedjük, végül a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük. Néhány percig forrni hagyjuk, majd petrezselyemmel meghintve vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Mindig próbálkozok a jó gombalevessel, de még sosem sikerült :)
    Kipróbálom majd ezt a verziót is.

    VálaszTörlés
  2. Szia! A Hagyományok-Ízek-Régiók füzet szerint a gombaleves hova valósi, melyik régióból? Ez hagyományos magyar étel?
    köszi

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Hogy mennyire hagyományos azt sajnos nem tudom. Külön régiót nem jelöl meg a füzet, de ízletes kucsmagombát (amiről részletesen is ír), sötét trombitagombát, és vargányát javasol a leveshez.

    VálaszTörlés