2009. augusztus 22., szombat

Papagáj szelet

A receptet "teszveszes barátnőmtől" Mónitól kaptam. Náluk már kóstoltam és nagyon ízlett. Kinézetre nekem kicsit más lett, de ízre nagyon finom;).
Hozzávalók:
4 tojás, 30 dkg kristálycukor, 25 dkg ráma, 1 tejföl, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 vaníliapuding, 2 evőkanál kakaópor, 1 puncspuding

mázhoz: 1csomag(10dkg-os) vaj, 25 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál forró víz.

Tészta: a 4 tojást, a 30 dkg cukrot 25 dkg rámával habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a 2 dl tejfölt, 30 dkg lisztet amiben 1 csomag sütőport elkevertünk.
3 tálba tesszük:

Az elsőbe 1 csomag vaníliapudingot és 1 csomag vaníliacukrot teszünk.
A másodikba 2 ek.kakaóport.
A harmadikba 1 cs. puncspudingport.

Zsírozott lisztezett tepsibe nyomkodjuk őket egymásra,és így 3 színű lesz.

Amikor nyomkodom a tepsibe,egy kicsit mind a 3 tetejét megszórom liszttel hogy könnyebb legyen belenyomkodni.(tepsiméret:kb 29x34cm)


Máz:
A csomag vajat,a 25 dkg porcukrot,a 3 ek.kakaóport a 3 evőkanál forró vízzel jól kikeverjük(én picit szoktam gázon melegíteni hogy jobban olvadjon el a vaj),és ezt a kihűlt tésztára öntöm.Nekem ez máz nagyon soknak bizonyult, fele megmaradt :(.

4 megjegyzés:

  1. Hmmm... régebben is Teszveszeztél? Mert akkor biztos ismerjük egymást. :)))

    VálaszTörlés
  2. Gondolod? ...nagyon kíváncsi lettem :). Mesélj!

    VálaszTörlés
  3. Kipróbáltam a csokilabdáidat és szétfolytak a sütőben :( ... Gondolom elbasztam valamit. Azért hétvégén kipróbálom ezt is :)

    VálaszTörlés
  4. Sajnálom. Gőzöm sincs mit ronthattál el :(. A sütik-képpel topikban akik így jártak legközelebb kevesebb tojást tettek bele. Remélem a papagáj szelet sikerülni fog.

    VálaszTörlés