2010. február 11., csütörtök

Májpástétom


Húúúúúú milyen régóta szeretném elkészíteni....és persze megmutatni a pástétomos tálkámat, amit Felhőlánytól kaptam :).
Egy nagyon egyszerű változatot készítettem.
1 fej hagymát apróra vágtam libazsíron üvegesre pároltam, majd beletettem a megmosott fél kiló csirkemájat. Sóztam, borsoztam, majoránnát szórtam rá, hozzá öntöttem egy pici vizet, és puhára pároltam. Amikor elkészült villával kicsit áttörtem, és botmixerrel összeturmixoltam.
Még melegen a tálkába kanalaztam, és olvasztott libazsírral lezártam, hogy ne barnuljon meg.


Sütöttem hozzá fehér-graham formakenyeret.

Hozzávalók:
2 dl tej
2 dl víz
1 ek ecet
2 ek olaj
2 tk só
1,5 tk cukor
10 dkg rétesliszt
20 dkg graham liszt
30 dkg finom liszt
2 dkg élesztő
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a kenyérsütőbe pakoltam, és dagasztó kelesztő programra kapcsoltam. Másfél óra múlva kivettem. Három részre vágtam, beolajoztam, belehelyeztem a csőformákba, és tovább kelesztettem még 20 percig. Előmelegített sütőben sütöttem 180 fokon 28 percig.

4 megjegyzés:

  1. Ezzel a szivecskés kenyérrel nagyon ütős lett! :) Nálatok is olyan gyorsan párolog a májas...? :))

    VálaszTörlés
  2. Napról-napra a nyálamat csorgatom nálad. Ez is nagyon jól néz ki!
    Ha van kedved egy kicsit játszani, nézz be hozzám!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki ez a házi májkrém, azt hiszem a hétvégén meg is csinálom :-)

    VálaszTörlés
  4. Haláli ez a forma, hogy ilyen lesz benne a kenyér!:)

    VálaszTörlés