2010. március 27., szombat

Bécsi stangli


Hozzávalók: 15 dkg vaj , 5 dkg porcukor, egy fél citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, 23 dkg sima liszt, baracklekvár megtölteni, 10 dkg ét tortabevonó


A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.


A langyos vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval és citromhéjjal habosra keverjük, majd egymás után hozzáadjuk az egész tojást és a tojássárgáját, végül a lisztet.
A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és - gyorsan - ujjnyi vastag stanglikat nyomunk a tepsibe. (Ha túl sokáig hagyjuk állni a tésztát, megkeményedik!)
A stanglikat kb. 13 perc alatt aranysárgára sütjük, rácson kihűtjük. Két-két stanglit lekvárral összeragasztunk.
A bevonathoz felolvasztjuk a csokit, és a stanglikat félig a csokimázba mártjuk, rácson lecsöpögtetjük, hagyjuk megdermedni.


Egy réges régen lementett recept, sajnos már nem emlékszem ki a szerző :(. Nagyon finom lett, csak kevés.



3 megjegyzés:

  1. Nem hiszem, hogy a fogyókúrám alatt tanácsos "hozzád jönnöm". :-D

    VálaszTörlés
  2. Köszi :).

    Kati! DEHOGYNEM!!!!!... csak majd később sütöd meg ;-). Mindig szívesen látlak :)!

    VálaszTörlés