2010. március 14., vasárnap

Sajtfánk



"Teszveszes" barátnőmtől, Mónitól kaptam a receptet.

Hozzávalók:
2,5 dl tej, 1 mokkáskanál só, 8 dkg Rama margarin, 16 dkg finomliszt, 3 tojás, 12 dkg trappista sajt.
A tepsi kikenéséhez: Rama margarin
A lekenéshez: 1 tojás
A tejet felforraljuk, megsózzuk, a margarint beletesszük. Amikor felolvadt, a lisztet beleszórjuk, és szüntelenül keverve főzzük 1-2 percig. Akkor jó amikor elválik az edény falától.
A tűzről lehúzva, forrón, a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Megvárjuk amíg kihűl, és a sajtot is hozzákeverjük (reszelve).

Megnedvesített kézzel diónyi gombócokat szaggatunk belőle, és margarinnal kikent sütőlemezre rakjuk. Felvert tojással lekenjük, végül jó közepesen forró sütőben (190fokon,légkeveréses sütőben 170fokon) kb.25 pecig sütjük.
FONTOS:A sütőajtót ne nyissuk ki csak a vége felé.


Langyosan volt a legfinomabb ;-). Köszi a receptet Móni :).

7 megjegyzés:

  1. Szia!

    Örülök hogy ízlett,én meg ma az almás zsebet próbálom ki.

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    A kekszsünikből kb. hány db. lett egy adagból?

    VálaszTörlés
  3. Szia Móni!

    Gőzöm sincs hány darab lett 1 adagból :(.

    VálaszTörlés
  4. Persze :), csak másnapra már elég száraz -emberélet kioltására is alkalmas :(. Nagyon nem kell izgulni, mert sok nem fog maradni :).

    VálaszTörlés
  5. Milyen kis helyeskék, és biztos szívetmelengető az ízük is!:)

    VálaszTörlés
  6. Elkészítettem :)))) Köszönöm

    Nagyon finom lett, másnapra is puha maradt, bár én tettem bele egy kis sütőport

    VálaszTörlés