Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 csapott evőkanál kristálycukor
3 tojássárgája
5 dkg margarin
2 dkg élesztő
2-2,5 dl tej
csipet só
A töltelékhez:
10 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
A locsoláshoz:
2 dl tejszín
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőbe pakoltam, és dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. Másfél óra elteltével a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtottam, majd megkentem a vaníliacukros-kristálycukros margarinkrémmel. Bejgliszerűen feltekertem és felszeleteltem. A tepsit kibéleltem sütőpapírral megszórtam kristálycukorral, és egymáshoz közel sorakoztatom a csigákat. Félórát kelni hagytam, majd 165°C fokra előmelegített sütőben sütöttem 20 percig, ezután meglocsoltam a tejszínes cukros öntet felével, majd sütöttem még 10 percig ismét meglocsoltam, de ezt követően már csak pár percig sütöttem.
Borzasztóan finom lett, mindenkinek ajánlom!!! Hétvégén én is megismétlem ;-).
A recept Gesztenyétől származik, és a Príma konyha 2003/04 számából.
Tenyleg nagyon jol neznek ki !!!!
VálaszTörlésEz nagyon guszta, és milyen jól néz ki ? Gondolkodom, hogy meg kellene sütni !!!
VálaszTörlésImádnivaló
VálaszTörlésAnnyira finom a tekercsek alján a keletkezett karamellréteg, meg úgy az egész ahogy van....
VálaszTörlésPróbáljátok ki!
Szia!
VálaszTörlésVan Neked egy kis ajándékom!Kérlek látoogass meg! Köszi!
Szia!
VálaszTörlésNézz be hozzám, meglepi vár!