2011. január 24., hétfő

Ferdinánd tekercs

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt

  • 2 csapott evőkanál kristálycukor

  • 3 tojássárgája

  • 5 dkg margarin

  • 2 dkg élesztő

  • 2-2,5 dl tej

  • csipet só

A töltelékhez:

  • 10 dkg margarin

  • 15 dkg kristálycukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

A locsoláshoz:

  • 2 dl tejszín

  • 2 evőkanál kristálycukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőbe pakoltam, és dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. Másfél óra elteltével a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtottam, majd megkentem a vaníliacukros-kristálycukros margarinkrémmel. Bejgliszerűen feltekertem és felszeleteltem. A tepsit kibéleltem sütőpapírral megszórtam kristálycukorral, és egymáshoz közel sorakoztatom a csigákat. Félórát kelni hagytam, majd 165°C fokra előmelegített sütőben sütöttem 20 percig, ezután meglocsoltam a tejszínes cukros öntet felével, majd sütöttem még 10 percig ismét meglocsoltam, de ezt követően már csak pár percig sütöttem.

Borzasztóan finom lett, mindenkinek ajánlom!!! Hétvégén én is megismétlem ;-).

A recept Gesztenyétől származik, és a Príma konyha 2003/04 számából.


6 megjegyzés:

  1. Tenyleg nagyon jol neznek ki !!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon guszta, és milyen jól néz ki ? Gondolkodom, hogy meg kellene sütni !!!

    VálaszTörlés
  3. Annyira finom a tekercsek alján a keletkezett karamellréteg, meg úgy az egész ahogy van....
    Próbáljátok ki!

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Van Neked egy kis ajándékom!Kérlek látoogass meg! Köszi!

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Nézz be hozzám, meglepi vár!

    VálaszTörlés