2011. június 23., csütörtök

Cseresznyés jégkrém


Mára egy jó kis hűsítőt hoztam Nektek. A receptet Biankától csentem. ;-)

Hozzávalók:
  • 35 dkg magozott cseresznye
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
A magozott cseresznyét a cukorral jól összekeverjük, és állni hagyjuk egy ideig. Utána összeturmixoljuk a tejföllel és a tejszínnel, a formákba töltjük és mehet is a fagyóba.

Mindenkit óva intek, hogy ilyen esernyős jégkrémkütyüt vegyen, mert úgy rossz ahogy van. Nem elég hogy a tartójában nem lehet megállítani, de még a pálcikarésze se illeszkedik bele :-(((((.

4 megjegyzés:

  1. Hú, de guszták!!! :-) ...és épp azt akartam írni, hogy milyen jók a jégkrémpálcáid, nem olyan bénák, mint a mieink. Abban nem egyenes a fala a formának, hanem hullámos, így a nyele hamarabb csúszik ki belőle, mint a már megfagyott massza. :-((( Ezekből az esetekből az következik szerintem, hogy legjobbak a jól bevált joghurtos poharak, amelyekbe anyáink készítették anno nekünk a jó kis faygikat. :-)))

    VálaszTörlés
  2. Köszi :)

    Nekem is tetszik kár, hogy nem vált be a forma

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon tetszik, a recept is, meg a forma is:)

    VálaszTörlés
  4. Hát ez a forma valami elképesztő! :D

    VálaszTörlés