2011. június 21., kedd

Tejszínes-meggyes szelet

Az alapötlet MARIAM-tól származik, csak nálam kicsit változtak az arányok.

Tészta: 2db 4 tojásos kakaós piskótalap közepes méretű tepsiben.

Tejszínes-meggyes krém:
  • 600g magozott meggy
  • 100g porcukor
  • 17g zselatin
  • 1 dl langyos víz
  • 2 kis dobozos natúr joghurt (2 x 175g)
  • 120g porcukor
  • 5 dl Hulala cukrozott növényi tejszín + 3 dl a tetejére
A magozott meggyet jól összekeverjük a 100g porcukorral, és állni hagyjuk egy órára.
Egy óra múlva a joghurtot összekeverjük a 120g porcukorral. A Hulalát kemény habbá verjük. A zselatint csomómentesre keverjük a langyos vízben, majd felfőzzük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd kevés joghurtot teszünk hozzá, végül a zselatint a maradék joghurthoz öntjük. Ezt a zselatinos joghurtot hozzá adjuk a felvert tejszínhez és beleforgatjuk a lecsepegtetett meggyet is. A kakaós piskóta lap köré sütőkeretet teszünk a krémet ráöntjük, elsimítjuk. A másik piskótalapot megkenjük a felvert tejszínnel, méretre vágjuk és az elsimított krémre helyezzük, és lehűtjük.

6 megjegyzés:

  1. Jajj, ez valami gyönyörű!!! Imádom a gyümölcsös-joghurtos szeleteket!!! :-)))

    VálaszTörlés
  2. Ez is nagyon finom lehet, látom szeretitek a tejszines sütiket:)

    VálaszTörlés
  3. Kati!
    Köszönöm. Nem is tudtam rólad.....:-O

    Bianka!
    Köszi:-)

    Trollanyu!
    Tényleg finom volt. Nálunk bármilyen süti jöhet, de valóban a habos-, krémes sütik előnyben.:-)

    VálaszTörlés
  4. Erre a süti receptre nemrégen találtam.Elkészítettem nagy sikere lett,sőt már torta is készült belőle.Köszönöm .Azóta soket benézek hozzád.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, és annak is hogy megírtad :-). Gyere máskor is! Üdv, Andrea

      Törlés