2011. október 1., szombat

Almás krémes


Most egy igazán finom sütit hoztam nektek. Persze lehet hogy a fénykép nem győz meg senkit, de higgyétek el tényleg finom. Sajnos nem hűlt még ki teljesen a fotózáskor, de attól féltem nálunk nem is lesz ideje, így inkább készítettem 1-2 képet. 3-4 óra elteltével már gyönyörűen szeletelhető.

Hozzávalók a tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 púpozott ek. liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz
  • csipet só
  • 7 db nagyobb alma
  • fahéj
Hozzávalók a krémhez:
  • 6 dl tej
  • 6 ek. liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • fahéj
A szokásos módon 6 tojásból piskótatésztát készítünk. Egy kb. 30x40cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a meghámozott alma szeleteket a tepsi aljára tesszük, és megszórjuk fahéjjal. Az almára ráöntjük a piskótamasszát, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A kisült tésztát rácsra borítjuk, úgy hogy az almaszeletek kerüljenek felülre és így hagyjuk kihűlni.

Míg sül a tészta elkészítjük a krémet. 6 evőkanál lisztet egy tojással és kevés tejjel robotgéppel csomómentesre keverjük. A többi tejet feltesszük forrni. A felforrt tejből néhány kanállal teszünk a lisztes tejhez, majd az egészet a tejbe öntjük és sűrűre főzzük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk, esetleg fahéjjal ízesítjük.

A piskóta almás részére rákenjük a krémet, és rövid ideig hűtőbe tesszük.

Forrás: egy hónapok óta dobált fénymásolat valamilyen sütis könyv 52. oldaláról, -aki ráismer szóljon!

8 megjegyzés:

  1. Alig várom, hogy mi is megcsináljuk. Nagyon guszta lett!!!
    A recept innen ered, Tóthné Pánya Marianna: Házi sütemények. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Andi!

    Ezt már én is többször megcsináltam,nekem fordított almás néven van,egy ismerősömtől kaptam a receptet!!És tényleg nagyon finom!!

    VálaszTörlés
  3. Ez tényleg nagyon finom, rá lehet kattanni, egy időben hetente sütöttem. :D

    VálaszTörlés
  4. Madártejes vagy Emeletes szelet?? Gina

    VálaszTörlés
  5. Csencse! Neked azért volt egy pici előnyöd a forrás kereséssel kapcsolatban... :-D
    Köszi a receptet.Puszi

    Móni! Ki tudja mennyi eltitkolt recepted van még, már lassan újat nem is tudok mutatni :-(. Ma a Lusta asszony rétesét sütöttem, tudom azt is ismered, de beírom végre az Apa csirkemelles alkotásait, és nem győzöl majd főzni :D. Puszi

    Petra! Köszi :-)

    Egycsipet! Nálunk is lesz ismétlés hamarosan :-).

    Gina! Bármelyik jöhet, imádok minden tejszínes sütit :-)

    VálaszTörlés