2011. október 11., kedd

Borsós tokány

Hozzávalók:
  • 1 kg sertés comb, csíkokra vágva
  • kevés olaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 üveg zöldborsó
  • 6 db négybe vágott csemege uborka
  • 4 db csíkokra vágott virsli
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst is. Fehéredésik kevergetjük, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult hozzáadjuk a zöldborsót és a csemege uborkát, majd mikor már ezek is megpuhultak a virslit is hozzáadjuk.
A tejfölt a liszttel, petrezselyemzölddel kevés vízzel csomómentesre keverjük, és a húshoz adjuk és összeforraljuk. Ízlés szerint választunk hozzá valami fincsi köretet.

Forrás: mindmegette.hu

3 megjegyzés: