2011. január 30., vasárnap

Kráter süti


A receptre Andi konyhájában bukkantam, és csak picit változtattam rajta. Nagyon finom lett, mindenkinek ajánlom, és köszönet a receptért :-)!
Hozzávalók:
A pudinghoz: 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 csomag puncs pudingpor, 9 dl tej, 6 evőkanál cukor

A tésztához: 5 tojás, 25 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 dl olaj, 25 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor

A mázhoz: 1 nagy pohár tejföl (450g), 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A pudingot a szokásos módon megfőzzük, félrerakjuk kihűlni.
Az 5 tojássárgáját a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, kakaóport és a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük 25 percig, majd rátesszük a cukros tejfölt és tovább sütjük még 12 percig.


2011. január 29., szombat

Egy újabb díj :-)


MKatától és Brigittától kaptam. Nagyon szépen köszönöm!!!

A szabályok:
- Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót.
- Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.
- Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről.
- Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van .

Akiknek én küldeném tovább:
Csencse x-szem és más
Sütés-Főzés rejtelmei, És még sok minden más.
Illéskrisz Konyhája

2011. január 24., hétfő

Ferdinánd tekercs

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt

  • 2 csapott evőkanál kristálycukor

  • 3 tojássárgája

  • 5 dkg margarin

  • 2 dkg élesztő

  • 2-2,5 dl tej

  • csipet só

A töltelékhez:

  • 10 dkg margarin

  • 15 dkg kristálycukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

A locsoláshoz:

  • 2 dl tejszín

  • 2 evőkanál kristálycukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőbe pakoltam, és dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. Másfél óra elteltével a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtottam, majd megkentem a vaníliacukros-kristálycukros margarinkrémmel. Bejgliszerűen feltekertem és felszeleteltem. A tepsit kibéleltem sütőpapírral megszórtam kristálycukorral, és egymáshoz közel sorakoztatom a csigákat. Félórát kelni hagytam, majd 165°C fokra előmelegített sütőben sütöttem 20 percig, ezután meglocsoltam a tejszínes cukros öntet felével, majd sütöttem még 10 percig ismét meglocsoltam, de ezt követően már csak pár percig sütöttem.

Borzasztóan finom lett, mindenkinek ajánlom!!! Hétvégén én is megismétlem ;-).

A recept Gesztenyétől származik, és a Príma konyha 2003/04 számából.


2011. január 22., szombat

Kapros-baconos túróval töltött csirkemell


A csirkemell filéket vastagabb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és kicsit megsózzuk.
A szeletelt bacont centis csíkokra vágjuk, és serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. Addig a túrót sózzuk, borsozzuk és apróra vágott kaporral ízesítjük. Végül a pirított bacont is hozzáadjuk. Az így kapott töltelékkel megtöltjük a csirkemellszeleteket, és a szokásos módon panírozzuk, majd sütjük.

Valamikor november körül készítettük, és az alapötlet a Szabad Föld hetilapból származik.

Nekünk nagyon ízlett!!!!

2011. január 8., szombat