2012. március 1., csütörtök

Csőformában sült mákos kalács

Már tegnap a Facebookon beharangoztam ezt a finomságot. Semmi bonyolult dologra nem kell gondolni, a süti különlegessége egyedül a fém csőformákban rejlik, egyébként a recept ugyanaz, mint a kokárdánál vagy a csíkos kalácsnál.

Hozzávalók:
  • 2 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 kisebb tojás
  • 35dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,5 tk só
  • 5-5 evőkanál mák és cukor (én együtt darálom meg kávédarálóban)
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a kenyérsütőbe pakoltam, és dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. A program lejártakor (nálam 1,5 óra) kivettem a tésztát az üstből, jól átgyúrtam és háromfelé osztottam. Egyenként kinyújtottam a csőformának megfelelő hosszúságra, megkentem olvasztott margarinnal és megszórtam a cukros mákkal. Feltekertem, mint a bejglit, beolajoztam a külső részét, és belecsúsztattam a csőformába. Rápattintottam a két végét és kelni hagytam egy negyed órát. Előmelegített sütőben sütöttem 175°C fokon 23 percig.

És íme a sült kokárda, a csíkos kalács, és a graham formakenyér amiket régebben készítettem:


6 megjegyzés:

  1. Hogy ez milyen jó! Eszméletlen klassz süti lett!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszik,igazán különleges a formája. Hol lehet ilyen csőformát venni, és mennyiért, mert én még ilyen sehol nem láttam ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én két éve vettem a formákat, külföldről hozattam.

      Törlés
  3. Nagyon fincsi, még a kinézete is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen vinnék neked, gyorsítaná a gyógyulást egy kicsit ;-).

      Törlés