Már tegnap a Facebookon beharangoztam ezt a finomságot. Semmi bonyolult dologra nem kell gondolni, a süti különlegessége egyedül a fém csőformákban rejlik, egyébként a recept ugyanaz, mint a kokárdánál vagy a csíkos kalácsnál.
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 kisebb tojás
- 35dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 0,5 tk só
- 5-5 evőkanál mák és cukor (én együtt darálom meg kávédarálóban)
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a kenyérsütőbe pakoltam, és dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. A program lejártakor (nálam 1,5 óra) kivettem a tésztát az üstből, jól átgyúrtam és háromfelé osztottam. Egyenként kinyújtottam a csőformának megfelelő hosszúságra, megkentem olvasztott margarinnal és megszórtam a cukros mákkal. Feltekertem, mint a bejglit, beolajoztam a külső részét, és belecsúsztattam a csőformába. Rápattintottam a két végét és kelni hagytam egy negyed órát. Előmelegített sütőben sütöttem 175°C fokon 23 percig.
És íme a sült kokárda, a csíkos kalács, és a graham formakenyér amiket régebben készítettem:
Hogy ez milyen jó! Eszméletlen klassz süti lett!
VálaszTörlésKöszi Viki! Jó itt látni :-).
TörlésNekem is nagyon tetszik,igazán különleges a formája. Hol lehet ilyen csőformát venni, és mennyiért, mert én még ilyen sehol nem láttam ?
VálaszTörlésÉn két éve vettem a formákat, külföldről hozattam.
TörlésNagyon fincsi, még a kinézete is!
VálaszTörlésSzívesen vinnék neked, gyorsítaná a gyógyulást egy kicsit ;-).
Törlés