Hozzávalók a tésztához:
- 2,5 dl langyos víz
- 1 ek olívaolaj
- 40 dkg liszt
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 2 dkg élesztő
- 24 mini mozzarella golyó
- 24 szelet felvágott (nálam most olasz felvágott)
A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében a kenyérsütőbe pakoltam, és dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. A program lejárta után a tésztát jól átgyúrtam, és 24 részre vágtam. Minden tésztába egy mozzarella golyót és egy (olasz) felvágottat tettem, és gombóccá formáztam. Sütőpapíros tepsi tettem, lekentem a pizzafűszeres olívaolajjal, és 10 perc pihi után előmelegített sütőben 180°C fokon 22 perc alatt megsütöttem.
A recept Tücsökbogártól származik, ahol a pizzagolyókhoz fincsi mártogatós receptet is találsz.
Pár hete én is elkészítettem, nagyon fincsi!
VálaszTörlésSzuper süteményeid vannak, biztos kipróbálok majd 1-2-őt és jelzem. :)
Nekünk is nagyon ízlett :-).
TörlésÜdvözöllek az olvasóim között, remélem a kiválasztott sütik elnyerik a tetszésedet!