2012. április 2., hétfő

Padlizsánkrém


Hozzávalók:
  • 2 közepes padlizsán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 150g tejföl
  • 100 ml majonéz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk, alufóliába csomagoljuk és tepsibe tesszük. Előmelegített sütőbe puhára sütjük, és kihűtjük. (Esetleg grillen még finomabb megsütni ;-).) A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, hozzáadjuk a padlizsán húsát -ha van a levét is-, a tejfölt, a majonézt, és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pürésítjük. Pirítóssal tálaljuk.

Forrás: Gyenge Ági ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése