2012. április 3., kedd

Burgonyás pogácsa

Az egyik legfinomabb burgonyás pogi, amit eddig ettem. Először maradék krumplipürével készítettem -csökkentettem a margarin mennyiségét-, és egész éjszaka a hűtőben pihent. Reggel egyszer hajtogattam, és utána már szaggattam is. Következő alkalommal már végigvártam a kenyérsütő dagasztó-kelesztő programját (1,5 óra). Mindkét esetben, nagyon guszta, finom pogik születtek.

Hozzávalók:
  • 20dkg főtt áttört burgonya
  • 17,5 dkg puha margarin
  • 2 tojássárgája
  • 30 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a kenyérsütőbe pakoltam, és dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. A program lejárta után a tésztát jól átgyúrtam, kinyújtottam, lekentem felvert tojással és hajtogattam. Pihentetés nélkül újra nyújtottam, bevagdostam a tetejét, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrtam. Sütőpapíros tepsibe tettem, lekentem felvert tojással, és 10-15 percnyi kelesztés után előmelegített sütőbe 180°C fokon megsütöttem.
Nálunk nagyon nagy kedvenc lett :-). Köszönöm a receptet Chef Vikinek!!!

6 megjegyzés:

  1. Egyszerűen meseszépek lettek!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon igyekeztem :-), és kösziiii a receptet SZUPER!!!

      Törlés
  2. Istenien néz ki:)

    Amiért most benézek: Szeretnék átadni Neked egy bloggerina díjat, részletek az oldalamon.

    További szép napot!

    VálaszTörlés