Az egyik legfinomabb burgonyás pogi, amit eddig ettem. Először maradék krumplipürével készítettem -csökkentettem a margarin mennyiségét-, és egész éjszaka a hűtőben pihent. Reggel egyszer hajtogattam, és utána már szaggattam is. Következő alkalommal már végigvártam a kenyérsütő dagasztó-kelesztő programját (1,5 óra). Mindkét esetben, nagyon guszta, finom pogik születtek.
Hozzávalók:
- 20dkg főtt áttört burgonya
- 17,5 dkg puha margarin
- 2 tojássárgája
- 30 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2 tk só
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a kenyérsütőbe pakoltam, és dagasztó-kelesztő programra kapcsoltam. A program lejárta után a tésztát jól átgyúrtam, kinyújtottam, lekentem felvert tojással és hajtogattam. Pihentetés nélkül újra nyújtottam, bevagdostam a tetejét, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrtam. Sütőpapíros tepsibe tettem, lekentem felvert tojással, és 10-15 percnyi kelesztés után előmelegített sütőbe 180°C fokon megsütöttem.
Nálunk nagyon nagy kedvenc lett :-). Köszönöm a receptet Chef Vikinek!!!
Egyszerűen meseszépek lettek!!!
VálaszTörlésNagyon igyekeztem :-), és kösziiii a receptet SZUPER!!!
TörlésIstenien néz ki:)
VálaszTörlésAmiért most benézek: Szeretnék átadni Neked egy bloggerina díjat, részletek az oldalamon.
További szép napot!
Köszönöm, a díjat külön is ;-).
TörlésKöszi Gabriella!
VálaszTörlésNagyon guszta valóban!
VálaszTörlés