2010. július 19., hétfő

Karamellfagylalt


Az alapját a CHILI & VANILIA által készített fagyi adta, enyhe módosítással.

Hozzávalók:
  • 10 dkg + 3 ek kristálycukor
  • 2 dl tejszín
  • 2,5 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 1 kk vanília kivonat
  • 20 dkg enyhén sózott (!!!) krémsajt (nálam most penny-s, akciós Campus)
A cukrot egy ek. vízzel karamellizáljuk, majd hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. A tojássárgáját habverővel fehéredésik keverjük a 3 evőkanál cukorral, majd lassan hozzáöntjük a karramellás tejet. A tejes lábasba beletesszük a krémsajtot, és habverővel folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tejes tojássárgáját krémet. Pár percig főzzük, majd lehűtjük, és fagyasztjuk.
Én fagylaltgép híján többször kivettem átkeverni, és készítettem pálcikás változatban is.
Az íze igazán finomra sikerült, szerintem teljesen olyan, mint a Werther's Original cukorkáé. Karamella rajongóknak tuti siker.

8 megjegyzés:

  1. Hmmmm... nagyon fincsi lehet! :)
    Jelentkezem, mint karamell rajongó, én is készítettem már, csak hát én a könnyebb oldaláról fogtam meg a karamellt (konzervdobozos sűrített tejet főztem)... Viszont lassan kifogy a készletem, úgyhogy ki fogom próbálni ezt a receptet! Köszi! :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, és nagyon szeretem a cukorkát

    VálaszTörlés
  3. Finom lehet, ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  4. Felhőlány! A dobozos sűrített tejet hol szoktad venni? Szívesen kipróbálnám a Te változatodat is ;-).

    Bianka! :)

    mandy tarragon! Kíváncsian várom, hogy Neked mennyire ízlett.

    VálaszTörlés
  5. Andrea,
    sajnos nincs jó hírem, mert csak az Ázsia boltban (Vásárcsarnok) találtam, így ha ilyent szeretnék, az egész városon át kell mennem.:(
    Más boltban hónapok óta nem futottam bele, úgyhogy nem lesz egyszerű a beszerzése...

    VálaszTörlés
  6. Akkor itt Debrecenben reménytelen a helyzet :(((((((.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szeretem a karamellt minden formában. S ha ehhez a fagyihoz gép sem kell, akkor mindenképp elkészítem/megpróbálom. :-)

    Beleolvastam a hozzászólásokba, és most nagyon csodálkozom, ugyanis nálunk a dobozos sűrített tej minden boltban kapható. :-o
    Viszont én meg kb. fél éve hallottam először a növényi tejszínről (Hulala). Itt csak egy ideje használják a cukrászműhelyekben, kizárólag rendelni lehet speciális üzletekből.
    Ha Magyarországon járok, mindig 4-5 literrel térek haza. :-D
    Andi, nincs rokon, ismerős Szlovákiában, aki esetleg készül hozzátok? :-)

    VálaszTörlés
  8. Kati! Géppel biztosan krémesebbre lehet készíteni, de így is finom.
    Sajnos nincs ismerősünk Szlovákiába, pedig hozatnék vele legalább egy dobozzal ;-). Nem baj, nem adom fel, majd csak szembe jön velem valamelyik boltban :).

    VálaszTörlés