2011. április 22., péntek

Currys csirkemell ananásszal

Ma is testépítő kaja volt -csirkemell :-) - mi más, ha Apa főz...

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 1 db friss vagy 1 doboz konzerv ananász
  • 2 dl tejszín
  • 1 csapott mokkás kanál currypor
  • bors
  • cukor
  • olaj
A meghámozott és feldarabolt ananászt -vagy esetleg a konzerv ananászt- kevés cukros vízben feltesszük főni, majd amikor már puha felét kivesszük és félre rakjuk. A lábosban maradt ananászhoz adjuk a curryport, és levével együtt összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, visszatesszük az ananász darabokat és összeforraljuk. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
A húst az ananászos raguval és rizzsel tálaljuk.

Nagyon finomra sikerült!

A Nők Lapja Konyha áprilisi számában található az eredeti recept.

2 megjegyzés: