2012. május 23., szerda

Kakaós csiga

Nagyon guszta kakaós csigát láttam Gabriellánál , amit el is készítettem azonnal. Sajnos a recept csak most kerül fel a blogra, hónapokig csak a piszkozatok között hevert, pedig nagyon finom lett. Több blogon is megtalálható a recept, például Gesztenyénél, Barbinál, Bors & Pepper-nél. Mindenkinél nagy sikert aratott, így papírfecni helyett azonnal a receptfüzetembe került, és azonnal dupla adaggal indítottam. Nem volt rossz döntés ;-).

Hozzávalók (dupla adag):
  • 50 dkg túró
  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 10 ek olaj
  • 20 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 sütőpor
Töltelékhez:
  • 2 ek. olaj (lekenni)
  • 8 ek. porcukor
  • 4 csapott ek. kakaópor
A túrót a porcukorral csipet sóval robotgép segítségével jól összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat. Végül a sütőporos lisztet is beledolgozzuk. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, megkenjük olajjal, és megszórjuk a kakaós-cukros keverékkel. Feltekerjük, és 2 cm-es darabokra vágjuk. Előmelegített sütőben 175 °C fokon megsütjük.

6 megjegyzés:

  1. Kakaós csigusz a gyerekeim egyik kedvence :) Na meg az enyém is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor feltétlenül ki kell próbálnod -ha eddig még nem tetted volna. Szuper gyorsan elkészíthető, és nagyon finom :-).

      Törlés
  2. Nagyon finom! Én fahéjasan szoktam sütni, de a legutóbbiba diót tettem. Imádta mindenki. természetesen dupla adagból készül nálunk is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kipróbálom mindkét verziót, fahéjas csigát már úgy is ezer éve sütöttem ;-).

      Törlés
  3. Igen ez tényleg egy gyors és finom csiga!!!
    Gesztenye indította útjára, az ő érdeme! A Tiéd is nagyon szép és guszta lett!! :))

    VálaszTörlés