2012. június 6., szerda

Mexikói vörösbabos rakott csirke

Azt már megszokhattátok, hogy ha a férjem főz, akkor elsősorban csirkemellből készült finomság következik. Most sincs ez másként. Mindig finomakat készít, de ez most különösen finom lett :-).

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 konzerv kukorica
  • 3 tojás
  • só, fűszerpaprika, kömény
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-1 darab piros és zöld kaliforniai paprika
  • 1 konzerv vörös bab
  • 2 darab paradicsom 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chilipaprika ízlés szerint
  • 20 dkg sajt a tetejére ( nálunk most Maasdammer)
A tojásokat a liszttel, sóval és a kukoricával jól összekeverjük. Egy teflonserpenyőbe kevés olajat melegítünk, majd beleöntjük a masszát. Egyenletesen szétterítjük, mindkét oldalát megsütjük, majd tányérra rakjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk, és olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, és együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a babot, a kockára vágott paradicsomot, fokhagymát, fűszerpaprikát, köményt, sót és chilipaprikát. Jól összeforraljuk.
A csirkemellből szeleteket vágunk, megsózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.

Tűzálló tálba tesszük a megsült kukoricalepényt, ráöntjük a babos ragut, és ráfektetjük a csirkemellszeleteket. A tetejére sajtot teszünk.
170°C fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Hibátlan "testépítő" kaja ;-)!

Forrás: Nők Lapja Konyha 2012/4

7 megjegyzés:

  1. Köszönöm a férjem és a NLK nevében is ;-) :-D.

    VálaszTörlés
  2. Ez aztán nagyon finom lehet guszta!

    VálaszTörlés
  3. De jó neked, nálunk senki nem főz, csak én:) Szuper fincsi lehet, érdekes a babos ételeket nálunk is nagyon kedveli a férfi csapat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen szerencsém van. Szoktam is mondani, hogy 7 üres faluba se találnék ilyen szuper férjet ;-) :-D :-D.

      Törlés
  4. nagyon guszta, jó kis "gyúrós kaja" ;)

    VálaszTörlés