2012. június 27., szerda

Ribizlis-túrókrémes csiga


Hozzávalók a tésztához:
  • 2 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő 
A túrótöltelékhez:
  • 25dkg túró
  • 8 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál búzadara
A ribizli töltelékhez:
  • 15 dkg ribizli
  • 5 dkg cukor
  • fél dl víz
  • 2 dkg keményítő
 
A ribizlit a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a vízben elkevert keményítőt (esetleg vanília pudingport) , és besűrítjük. Kihűtjük.
A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében a kenyérsütőbe pakoljuk, és dagasztó-kelesztő programra kapcsoljuk.
A túrótöltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a túrótöltelékkel majd a ribizlis töltelékkel is. Feltekerjük, és 2cm-es csigákra vágjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és 10 perc kelesztés után előmelegített sütőben 180 C° fokon sütjük.
Csak ajánlani tudom ;-)!

Forrás: Nők Lapja Konyha 2012/6

4 megjegyzés:

  1. Ó, ez nagyon-nagyon klassz recept, jól néz ki! :P

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki és milyen kó ötlet:) Egyszer buktát készítettem hasonló töltelékkel, de így csigának milyen jó!

    VálaszTörlés