2009. december 6., vasárnap

Habkarika

Az idén először. A recept a régi jól bevált, de annyit módosítottam rajta hogy most porcukorral készítettem. Tehát 2 tojásfehérjét gőz felett habbá verünk 18 dkg porcukorral. Nekem elég híg lett így, ezért 3 evőkanál kristálycukrot még hozzátettem. 60 C°-on másfél óráig szárítottam.
Nagyon finom. Hamarosan készítek színeseket is...

7 megjegyzés:

  1. Én egyszer készítettem habkarikát, nem nagyon sikerült. Igaz, más volt a recept. Kipróbálnám a te receptedet. A gőz feletti habbá verésnél: a fehérjéket először a cukorral elkeverem, és utána teszem a gőz fölé, vagy mehet egyből a gőz fölé? Kézzel v géppel keverted? Bocsi a hülye kérdések miatt, de nekem a habcsók egy mumus :-)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is az volt, mindig elterültek :(.Így sikerülnie kell Neked is!
    Elkezdtem verni géppel a fehérjét, és amikor kezdett fehéredni, egyszerre hozzáöntöttem a porcukrot és utána gőz felett tovább vertem. Az állaga nem lett elég kemény, ezért került hozzá még egy kis kristálycukor. Habzsákból nyomtam a karikákat, míg a kellő magasságot el nem értem.

    VálaszTörlés
  3. szia!
    csak azt szeretném kérdezni hogy ilyen gyöngyöket amiket ráraktál díszítésnek hol lehet kapni?

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Tesco-ban Cora-ban biztosan kapsz. Dr Oetker-es ;)

    VálaszTörlés
  5. nagyon köszii :D

    VálaszTörlés
  6. Nagyon csinosak ezekkel a gyöngyökkel:)

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!

    Minden évben csinálok és eddig minden évben nem sikerült :) Idén viszont igen. Úgy csináltam, hogy simán teljes keménységig felvertem a fehérjét, majd utána gőz fölé téve a cukorral együtt tovább vertem, Ekkor kezdett nyúlós lenni. Néztem, hogy ez sem sikerül. Majd megkóstoltam és ha elolvadt benne a cukor, levettem a gőzről és tettem alá hideg vizes lábost és úgy vertem tovább, így kihűlt és kemény lett a hab egyből. Késsel ketté tudtam vágni! 2 tojásfehérjéhez 30 dkg porcukrot tettem.

    VálaszTörlés