Diós-csokis kocka
Hozzávalók:
20 dkg csokoládé
20 dkg dió
10 dkg liszt
½ kk. őrölt fahéj
½ kk. szegfűszeg
6 tojás
25 dkg lágy vaj / margarin
20 dkg cukor
Só
A mázhoz és a díszítéshez:
20 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg étcsokoládé
1 ek. olaj
35 db felezett dió
Meleg vízfürdőbe állított edénykében felolvasztjuk a felaprózódott csokoládét, langyosra hűtjük. A dió felét megdaráljuk, felét durvára vágjuk, összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes(25x35 cm) nagyságú tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és a langyos csokoládéval. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük, majd a liszttel felváltva a csokoládés masszához keverjük. A tepsibe simítjuk, és 25-30 percig sütjük (tűpróba!).
A lekvárt felforrósítjuk, és fémszűrőn keresztül áttörjük. Azonnal megkenjük vele a forró sütemény tetejét. Hagyjuk kihűlni, aztán sütőpapírostul kiemeljük a tepsiből, és bevonjuk a meleg vízfürdőbe felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval. Mielőtt megkötne, 4x4 cm-es kockákat jelölünk be rajta, közepükre 1-1 fél diószemet nyomunk, és hagyjuk egészen megdermedni. A jelölővonal mentén szeleteljük. Sokáig elálló sütemény!
Megint sok finomság, és szépség készült nálad. Látom már ti is (mint mindenki) karácsonyi hangulatba vagytok.
VálaszTörlésNa még 1x: Ezt a sütit Anyukám készítette és küldte be nekünk szombaton. Én mostanában csak a régi, jól bevált sütiket sütöm újakra nincs időm :(. A "köténygyáram" nagyon beindult így az ünnepek előtt. Hozzád viszont folyamatosan járok nézelődni. Húúúú annyi finomat készítettél mostanában. Nagyon irigykedem....
VálaszTörlésKérlek nézzél be hozzám, van ott számodra egy kis meglepi!!!
VálaszTörlésNagyon guszta süti, gratulálok az anyukádnak!! Szuper jók a kötények, nem csodálom hogy sok a megrendelésed!!!