2008. október 18., szombat

Boszorkány ujjak


BOSZORKANY UJJAK/cantina
23 dkg vaj/puha/, 1 csésze porcukor/ 250ml/, 1 tojás, 1 kávéskanál mandula aroma/ átlátszó színű, nem a zöld/ 1 kávéskanál vanília vagy 1-2 csomag vaníliás cukor, 2 és 3/4 csésze /675 ml/ liszt, 1 kávéskanál sütőpor, csipet só,10 dkg egész fehér mandula/ , 1 tubus cukoríró
Egy tálba össze keverjük a vajat, cukrot, tojást, mandula aromát és vaníliát.A liszthez hozzákeverjük a sütőport és sót.A vajas és a lisztes keveréket összekeverjük. A tésztát folpackba csavarva 30 percre hűtőbe tesszük.A tepsi aljara sütőpapírt teszünk, vagy kiolajozzuk, lisztezzük. A hűtőből 1/4 rész tésztát kiveszünk és 1-2kaveskanalnyi tésztából kis hengereket készítünk./kb mint a középső ujjunk/ A henger egyik végére egy egész mandula szemet nyomunk, mintha korom lenne.Aztán a hengert két helyen enyhen benyomjuk, majd késsel 2x 2 -2 bevágást készítünk, rá ami úgy néz ki, mint az ujj hajlat. Rárakjuk a sütőlapra és 15-20 percig sutjuk közepesen meleg sütőbe.Miután kivettük a sütőből vagy 3 percig hagyjuk a sütőlapon hűlni, aztán leszedhetjük. Miután teljesen kihűlt a mandulákat felvesszük és a piros cukoríróból kicsit nyomunk a helyere majd vissza helyezzük a mandulát a helyere.
Kb. 50-60 darab készül belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése