2010. április 11., vasárnap

Sajtkrémes rudak

Gyors, egyszerű, finom rágcsálnivaló.

Hozzávalók: 1 csomag (0,5 kg) leveles vajastészta
125g krémsajt
1 tojás lekenni
szezámmag

A tésztát kettévágjuk 1/3-2/3 arányban, és vékonyra nyújtjuk. A nagyobbat megkenjük sajtkrémmel, a kisebbet rácsozóval bevágjuk, és még zárt állapotában lekenjük felvert sós tojással, és megszórjuk szezámmaggal. Óvatosan kicsit széthúzva a sajtkrémes tésztára helyezzük. Pizzavágóval vagy derelyevágóval csíkokra vágjuk. Forró sütőben sütjük, de vigyázzunk, mert a sajtkrém hamarabb pirul!
Legközelebb füstölt sajttal is kipróbálom.

7 megjegyzés:

  1. Kívánatosak! Nekem is kell egy rácsozó, hol vetted?

    VálaszTörlés
  2. Köszi Bianka :)!

    Wise Lady! Én a Metro-ban vettem tavaly, kb.1500-ft-ért.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fincsi lehet!!! Ezt a receptet viszem! Eppen nehany hete vettem egy racsozot, igy ezzel kiprobalom. Koszi!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretjük, jöhet! :)

    VálaszTörlés
  5. Helen!
    Adnék szívesen :).

    Judith!
    Alig várom a Te rácsos sütijeidet :).

    Ami!
    Küldöm :).

    VálaszTörlés