2008. december 14., vasárnap

Egy kis egyeki finomság;)




DIÓS VAGY MÁKOS BÖGRETÉSZTA (www.rama.hu)
A töltéshez:
20 dkg sűrű sárgabaracklekvár (kb)

A tepsi kikenéséhez:
Rama Sütőmargarin
finomliszt

A tésztához :
10 dkg Rama Sütőmargarin
1 bögre őrölt mák vagy darált dió
1 bögre kristálycukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 tojás
1 bögre tej
1 csomag sütőpor (12 g)
1 bögre finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet)

A tetejére:
vaníliás porcukor
Elkészítése:

A puha (szobahőmérsékletű) margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Egyenként a tojásokat beledolgozzuk, azután sorban a többi hozzávalót is belekeverjük. Egy kb. 20x30 cm-es, magas falú tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, majd a masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 25 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre nem ragad rá a massza. Megvárjuk amíg kihűl, vágódeszkára borítjuk, és hosszában kettévágjuk. Az egyiket lekvárral megkenjük, a másik lapot ráillesztjük. Az is jó megoldás, ha a tésztát lapjában vágjuk ketté, úgy kenjük meg a lekvárral. 1-2 órán át várunk, hogy a tészta a lekvárt kissé magába szívja, majd fölszeleteljük. Vaníliás porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése