2008. december 18., csütörtök
Meggyes-marcipános szaloncukor
Marcipános szaloncukor
Hozzávalók: 30-35 szaloncukorhoz: 20 dkg mandula, 15 dkg cukor, meggylé, fahéj, 15 dkg étcsokoládé
A mandulát őröljük meg a kristálycukorral együtt kávédarálón. Vigyázzunk le ne égessük! Kis adagokban annyi meggylét adjunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk.
Ízesítsük fahéjjal.
Formázzunk szaloncukrokat
Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, és egyenként mártsuk bele a szaloncukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk. Én a csomagoláshoz sima zsírpapírt és alufóliát használtam. Méretre vágtam, belehelyeztem a szaloncukrot, és cérna segítségével összehúztam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia!
VálaszTörlésHol sikerült szaloncukor papírt venned? Én eddig ahol néztem, nem volt, :(
Szia!
VálaszTörlésSemmi flanc :), csak egy egyszerű zsírpapír + alufólia :). Próbáld ki!
Sziasztok..::))
VálaszTörlészaloncukor fényes papirját virág és dekorációs nagykerekben lehet megtalálni ha kell a szín...én tavaly ott találtam aranyat..
http://gabihgabi.multiply.com/photos/album/60/60
...Gabi
...jav: Szaloncukor....bocsánat..:))
VálaszTörlésGabi