2008. december 18., csütörtök

Meggyes-marcipános szaloncukor




Marcipános szaloncukor
Hozzávalók: 30-35 szaloncukorhoz: 20 dkg mandula, 15 dkg cukor, meggylé, fahéj, 15 dkg étcsokoládé
A mandulát őröljük meg a kristálycukorral együtt kávédarálón. Vigyázzunk le ne égessük! Kis adagokban annyi meggylét adjunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk.
Ízesítsük fahéjjal.
Formázzunk szaloncukrokat
Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, és egyenként mártsuk bele a szaloncukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk. Én a csomagoláshoz sima zsírpapírt és alufóliát használtam. Méretre vágtam, belehelyeztem a szaloncukrot, és cérna segítségével összehúztam.

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Hol sikerült szaloncukor papírt venned? Én eddig ahol néztem, nem volt, :(

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Semmi flanc :), csak egy egyszerű zsírpapír + alufólia :). Próbáld ki!

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok..::))
    zaloncukor fényes papirját virág és dekorációs nagykerekben lehet megtalálni ha kell a szín...én tavaly ott találtam aranyat..
    http://gabihgabi.multiply.com/photos/album/60/60

    ...Gabi

    VálaszTörlés
  4. ...jav: Szaloncukor....bocsánat..:))
    Gabi

    VálaszTörlés