2008. december 26., péntek
Radír szelet
RADÍRSZELET
Hozzávalók:
6 tojás, 17 evőkanál porcukor, 3 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejföl, 4 csomag zselatin, 2 dkg kakaópor, 2 dl málnaszörp.
Elkészítés:
Sárga réteg:
3 tojássárgáját, 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk.
3 tojásfehérjét felverünk habnak. 1,5 dl vizet felmelegítünk és beleteszünk 1 csomag zselatint.
Felforraljuk, és a sárgához öntjük, majd a felvert habot is hozzá keverjük. Ezután magas falú edénybe öntjük és kb. 15 percig hűtőben dermesztjük. Nagyon fontos a hűtés különben a rétegek összefolynak.
Barna réteg:
Ugyanúgy, mint a sárga réteg csak keverjünk bele 2 dkg kakaóport. Ráöntjük a sárga rétegre és ismét 15 perc alatt hűtőben dermesztjük.
Fehér réteg:
4 dl tejfölt 7 evőkanál porcukorral 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk és 1,5 dl vizet 1 csomag zselatinnal felforralunk és hozzákeverjük, majd ráöntjük a barna réteg tetejére és ismét 15 perc hűtés következik.
Rózsaszín réteg:
1,5 dl vizet 1 csomag zselatinnal felforralunk és hozzáöntünk 2 dl málnaszörpöt, majd a fehér réteg tetejére öntjük, és ismét 15 percig hűtőben dermesztjük.
Üvegtál mérete: 23x35 cm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Az lenne a kérdésem,hogy amikor a zselatint felolvasztjuk a vízben, melegen keverjük a tojáshoz, tejfölhöz, vagy meg kell várni míg kihűl?
VálaszTörlésHúúúú, már én is jó régen csináltam....kicsit hagyni kell hűlni, de éppen csak annyira, hogy ne forró legyen.
VálaszTörlésAz egész recept sz@r! Az első rétegnél nem keveredett össze a végén a felvert fehérje, a zselatin már közben elkezdett megszilárdulni, csomós lett az egész. A második viszonylag jó lett. A Harmadiknál nem kell külön vízben felkeverni a zselatint, elég lett volna csak hozzáönteni a tejfölhöz, mert olyan híg lett, hogy alig akart megszilárdulni, ráadásul amikor végre úgy tűnt, hogy már elég szilárd (erre is kb. 45 percet vártam a 15 helyett), ráöntöttem a negyedik réteget, és akkor kiderült, hogy ahhoz még nem elég szilárd... egy része össze is keveredett a 3. és 4. rétegnek... Vacakolós, sok időt igénylő "süti", bár finom...
VálaszTörlésImádom az ilyen hozzászólásokat, főleg név nélkül ...
TörlésA recept egyébként jó, anyukám is évek óta így készíti, az igaz, hogy időigényes.