2008. december 26., péntek

Radír szelet


RADÍRSZELET
Hozzávalók:

6 tojás, 17 evőkanál porcukor, 3 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejföl, 4 csomag zselatin, 2 dkg kakaópor, 2 dl málnaszörp.

Elkészítés:
Sárga réteg:

3 tojássárgáját, 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk.

3 tojásfehérjét felverünk habnak. 1,5 dl vizet felmelegítünk és beleteszünk 1 csomag zselatint.

Felforraljuk, és a sárgához öntjük, majd a felvert habot is hozzá keverjük. Ezután magas falú edénybe öntjük és kb. 15 percig hűtőben dermesztjük. Nagyon fontos a hűtés különben a rétegek összefolynak.

Barna réteg:

Ugyanúgy, mint a sárga réteg csak keverjünk bele 2 dkg kakaóport. Ráöntjük a sárga rétegre és ismét 15 perc alatt hűtőben dermesztjük.

Fehér réteg:

4 dl tejfölt 7 evőkanál porcukorral 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk és 1,5 dl vizet 1 csomag zselatinnal felforralunk és hozzákeverjük, majd ráöntjük a barna réteg tetejére és ismét 15 perc hűtés következik.

Rózsaszín réteg:

1,5 dl vizet 1 csomag zselatinnal felforralunk és hozzáöntünk 2 dl málnaszörpöt, majd a fehér réteg tetejére öntjük, és ismét 15 percig hűtőben dermesztjük.



Üvegtál mérete: 23x35 cm.

4 megjegyzés:

  1. Az lenne a kérdésem,hogy amikor a zselatint felolvasztjuk a vízben, melegen keverjük a tojáshoz, tejfölhöz, vagy meg kell várni míg kihűl?

    VálaszTörlés
  2. Húúúú, már én is jó régen csináltam....kicsit hagyni kell hűlni, de éppen csak annyira, hogy ne forró legyen.

    VálaszTörlés
  3. Az egész recept sz@r! Az első rétegnél nem keveredett össze a végén a felvert fehérje, a zselatin már közben elkezdett megszilárdulni, csomós lett az egész. A második viszonylag jó lett. A Harmadiknál nem kell külön vízben felkeverni a zselatint, elég lett volna csak hozzáönteni a tejfölhöz, mert olyan híg lett, hogy alig akart megszilárdulni, ráadásul amikor végre úgy tűnt, hogy már elég szilárd (erre is kb. 45 percet vártam a 15 helyett), ráöntöttem a negyedik réteget, és akkor kiderült, hogy ahhoz még nem elég szilárd... egy része össze is keveredett a 3. és 4. rétegnek... Vacakolós, sok időt igénylő "süti", bár finom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom az ilyen hozzászólásokat, főleg név nélkül ...
      A recept egyébként jó, anyukám is évek óta így készíti, az igaz, hogy időigényes.

      Törlés