2008. december 29., hétfő

Grillázs malac


Grillázs malac:

Elkészítése nem volt túl egyszerű : először is el kellett készíteni a formát. Én ásványvizes flakont vágtam hosszában ketté, az alját levágtam és egymással szembe fordítottam. Ezt öntöttem ki gipsszel. A kész gipszformát bevontam alufóliával és sütőpapírral. Erre került a grillázs - a malacka természetesen ÜREGES!!

A grillázshoz 35 dkg finom kristályszemcséjű kristálycukrot felolvasztottam és beletettem kb 17 dkg durvára darált diót, pár percig kevergettem és hozzátettem egy kis ecetet -állítólag ettől sokáig alakítható és formázható -nem vettem észre . Két sütőpapír közé öntöttem és elnyújtottam, amikor már levált a sütőpapírról a formára helyeztem és körbevágtam. A füleket és a farkát olvasztott cukorral rögzítettem. Gyorsan és óvatosan kell készíteni mert nagyon forró és hamar megdermed, de nagyon finom! Próbáld ki!!!!

4 megjegyzés:

  1. szép lett! mi mindig készen vesszük egy cukrászdában debrecenben :) boldog új évet!

    VálaszTörlés
  2. Köszi. Én is onnan koppintottam ;)...
    Neked is BUÉK!!!

    VálaszTörlés
  3. Szép lett a malac mi is próbálkozunk!
    B.U.É.K

    VálaszTörlés
  4. Remélem jól sikerül;-).
    BÚÉK!

    VálaszTörlés