2008. október 18., szombat
Mézes puszedli
Mézes puszedli(bilonka):
3 tojás sárgáját és 1 egész tojást habosra keverünk 15dkg porcukorral,
5 dkg zsírt,25 dkg mézet meglangyosítunk annyira,hogy folyékony legyen.A cukros tojássárgához keverjük.Ízesítjük 1 van.cukorral,
1,5 tk fahéjjal vagy 2 tk mézes fűszerrel.
Egy tálban 60dkg lisztet összekeverünk 2tk.szódabikarbónával.
Utána ezt a lisztet hozzákeverjük a folyékony anyagokhoz.
3-4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Kb:dió nagyságú gombócokat csinálunk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
Gyorsan sül.
Nagyon finom, puha.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése