![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_FjGVs8KaJbSaIq0jKpYlzx6LQgkgLIWN6TwrpJMmYxn07hmGtQNa54gjY-pnMqir0a7PO0WrtkQrCq2mTrgaFszugcN7_pS42lRFkbOlLHOjLlgdnSG_bG-aGQn2RRjaNUHZM-nwWJY/s320/sussalkoss+001.jpg)
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg érett körte, 4 evőkanál cukor, körömnyi gyömbér, 2-3 szegfűszeg, 2-3 karika citrom, 2 evőkanál étkezési keményítő, 10 dkg mandula, 2 dl tejszín
A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kimetsszük, és a gyümölcshúst cikkekre vágjuk. Annyi cukorral, gyömbérrel, szegfűszeggel és citrommal fűszerezett vízben, amennyi éppen ellepi, vajpuhára főzzük. Amikor elkészült, a gyömbért, a szegfűszeget és a citromkarikákat kidobjuk, majd a körtét levével együtt turmixoljuk. A levest a tűzre visszatesszük, és az egy kevés vízben feloldott keményítővel besűrítjük. Ezután hagyjuk kihülni, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Amíg hül a mandulát megpirítjuk. Tálalás előtt a levest hideg tejszínnel összekeverjük, levescsészében, manduladarabokkal meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése