Íme az első választásunk: Meggyes-mákos sütemény.
Hozzávalók: 5 tojás, 30dkg cukor, 1 dl tej, 15 dkg margarin, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 12 dkg darált mák, 30 dkg magozott meggy
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük 15dkg cukorral. Az 5 tojássárgáját is habosra keverjük a maradék (15 dkg) cukorral, majd hozzáadjuk a langyos tejet és az olvasztott margarint. Amikor már egynemű hozzákeverjük a tojáshabot, majd a mákot és a sütőporos lisztet. Margarinozott-lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a magozott, lecsepegtetett meggyel, és előmelegített sütőben 170 fokon 26 percig sütjük.
Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni!!!
Ez a sütike az én hasimba való. Azt hiszem most egy tepsivel meg is bírnék enni :)
VálaszTörlésMár hiányoltalak... :))
VálaszTörlésNa jó, ezzel a mákos sütivel rendben van...!:))
Ezt a sütit én is kinéztem az újságban, csak mindig halasztgattam az elkészítését.
VálaszTörlésÍgy, hogy kipróbáltad és finom biztos én is megsütöm. Köszi!:-)
Meggyes-mákos! Jajj nekem, elvesztem! :)))
VálaszTörlés