Valamikor tavasszal készítettem, bár a fotó kicsit ősziesre sikerült.
Szerintem most nyáron még finomabb lehet, friss nyári almából.
Hozzávalók:
- 50 dkg szögletes háztartási keksz
- 1,25 kg alma
- 8 dl + 9 evőkanál víz
- 20 dkg kristálycukor
- 3 csomag főzős vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 4 evőkanál keserű kakaópor
- 4 evőkanál porcukor
- 5 dkg margarin
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba töltjük, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy kb. 28x23 centis tepsi alját keksszel kirakjuk, a már csak meleg krémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül. A kakaóport a porcukorral meg 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a vajat hozzáadjuk, majd ezt a mázat a süti tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
A recept egy Rama-s receptfüzetből való.
Nálunk is nagy kedvenc, főleg ebben a nagy melegben. Gyümölcsös, hűs, sütés nélküli, finom.:D
VálaszTörlésA képen lévő szeletet kérhetném?:P
ÓÓÓÓ ez valami csodálatos
VálaszTörlésÉn is kérnék, de nekem nem elég egy szelet! :D
VálaszTörlésHűű, ezt mi is nagyon szeretjük! :)) De jó, hogy eszembe juttattad, már nagyon régen nem készítettem. Szoktam meggyel is, érdemes kipróbálni, ha szeretitek.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésKüldtem neked egy díjat, a blogomon keresztül. Gratulálok!
Bebi
Tényleg díjat érdemelsz, mert nagyon jól néz ki a sütid.
VálaszTörlésMs.Poppy! Természetesen :-)!
VálaszTörlésBianka! :-)
Névtelen! De kis mohó vagy :D ;-D.
Egycsipet! Látod nekem meggyel eszembe sem jutott, pedig nagyon finom lehet. Köszi az ötletet.
Bebi! Nagyon aranyos vagy, köszönöm :-)!!!
Juci! Köszönöm :-).
Jól néz ki Timi
VálaszTörlés