![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsEfmdn83Z5aAukEpKXba1aY611Lp452km6CRQL9CKOD36kCAJbROqVC7ubtqmcvRs4LIEj6u4pqnJGXzz2BwYXnZdKludvqK29BbsSRKr2pBI7ono1aHGD2hw_XoI3si15zbKGLMcyRU/s320/s+023.jpg)
Hozzávalók:
24 db bodzavirág, 2 kg cukor, 2 l víz, 3 dkg citromsav(gyógyszertárban kapható), 2 citrom
A vizet felforraljuk, beletesszük a cukrot és a citromsavat, megvárjuk míg feloldódik. Közben a virágokat leöblítjük és beletesszük egy 5 literes befőttesüvegbe, rákarikázzuk a citromokat és ráöntjük a meleg szirupot. 5 napig érleljük, leszűrjük és készen is van.
Ez így meddig tartható el? A citromsav tartósít is? Én csak sima citrommal csinálom, de úgy elég hamar meg kell inni :-(
VálaszTörlésZsófi barátnőm PET palackokba tölti és késhegynyi szalicilt rak a tetejére, így 1 évig biztosan eláll. Nekem ez a művelet most kimaradt, mert hamarosan elfogy :(((. Jövőre nagyobb mennyiséggel próbálkozom. ;)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMost komolyan.Te Egyeki vagy?
Szia! Én már nem, de Te esetleg igen?? :O
VálaszTörlésyyyeeesssss!!!!!
VálaszTörlésNa ne...!!! Nem hiszem el :)))))!!!!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésÉn sem hittem a szemnek tegnap amikor olvastam az egyeki édességes beírásod,azért kérdeztem rá.Köszönöm,hogy olvasol:-D