Hozzávalók a tésztához: 25 dkg Rama margarin, 12 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 40 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja, fél csomag sütőpor, 1-2 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só
Töltelék: 1kg almából készült levétől lecsurgatott reszelt alma, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj, 2-3 evőkanál kekszmorzsa
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két cipóra osztjuk, majd hűtőbe tesszük addig mg az almatölteléket elkészítjük.
Meghámozzuk, majd lereszeljük az almákat, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat. Kinyújtjuk az egyik tésztát a tepsi méretére, és a nyújtófa segítségével átemeljük a margarinozott, lisztezett tepsibe. Megszórjuk kekszmorzsával, majd ráhelyezzük a kicsavart reszelt almát. Szintén megszórjuk darált keksszel, és beborítjuk a második kinyújtott tésztával. Lekenjük felvert tojással, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Nagyon fincsi:)én a kelt tésztás változatát ismerem,mi is nagyon szeretjük.
VálaszTörlésImádom, nem lehet nekem eleget sütni, hogy megunjam
VálaszTörlés