A spárga vásárlás nem túl egyszerű itt Debrecenben :-(. Sem a piacon, sem a közelünkben található 3 zöldségesnél nem sikerült vennünk. Gondoltuk a Pe*ny-ben biztosan van, de ott sem...végül maradt a Te*co, ahol végre találtunk.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 50 dkg zöld spárga
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 3 dkg vaj
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
A spárga alsó felét vékonyan meghámozzuk. 5 szálat vékonyan felkarikázzuk, és összekeverjük a tejföllel a tojássárgájával csipet sóval és szerecsendióval. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát pár percig sütjük. Hőálló tálba helyezzük, megkenjük a spárgás tejföllel és 25 perc alatt megsütjük.
A maradék spárgát vajon átpároljuk és a csirkemellel együtt tálaljuk.
Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni!
A recept -a többi csirkemelles recepthez hasonlóan- a Nők Lapja Konyha c. újságból van.
A maradék spárgát vajon átpároljuk és a csirkemellel együtt tálaljuk.
Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni!
A recept -a többi csirkemelles recepthez hasonlóan- a Nők Lapja Konyha c. újságból van.
Nálunk csak a piacon lehet kapni, de úgy kell vadászni a spárgát.
VálaszTörlésFantasztikus ételt "dobtál össze" :)
Ami én is azt gondoltam, hogy a piacon biztosan kapunk, elvégre most van szezonja -elvileg.
VálaszTörlésTényleg csak összedobás az egész, a legtöbb időt a spárga meghámozása vesz el.
Nagyon guszta, és én tuti kipróbálom. Nekem szerencsém van, mert állandóan van a zöldségesnél és még válogatni is lehet, hogy fehér vagy zöld legyen.
VálaszTörlésIsteni nagyon szeretem, én is zöld párti vagyok
VálaszTörlésElhiszem, hogy finom lett!!! :-)
VálaszTörlésTipikus gyorsan elkészíthető mégis különleges és mutatós étel, igaz?
Finom!!!
VálaszTörlés