Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell
- 1 csomag leveszöldség (vöröshagyma, petrezselyem, sárgarépa, kevés zeller, kevés kelkáposzta, esetleg gomba)
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál dijoni mustár
- olaj
- só, cukor
Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldségeket és a dijoni mustárt. Sózzuk és kevés cukrot is adunk hozzá, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Főzni kezdjük. Közben egy serpenyőben kevés olajon előpirítjuk a kockára vágott csirkemellet, sózzuk, és a félig megfőtt zöldségekhez adjuk. Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt is, és egyet forralunk rajta.
Nagyon finom :-). A receptet meg már úgy is tudjátok honnan van...
Fincsi lehet :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésIgen, az volt :-)!
VálaszTörlésÉn nagyon leveses vagyok, és minden újra vevő!
VálaszTörlésApád jól főz! :))) Gratula neki!
A receptet viszem!
Mi leginkább csak hétvégén készítünk levest.
VálaszTörlésApukám is jól főz, de anya szerint ritkán :-D, ezeket a finomságokat a férjem követi el.
Nekünk nagyon ízlett, remélem hasonló sikere lesz nálatok is.