- 2 egész csirkemellfilé
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 csokor újhagyma
- 3 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 1 kk. liszt
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 1 ek. zsemlemorzsa
- kevés olaj az üvegtál kikenéséhez
Kevés vajon megpároljuk a felszeletelt gombát és a a karikára vágott hagymát. Megvárjuk míg a leve elfő, megszórjuk liszttel, kissé lepirítjuk. Felöntjük a tejjel. Sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és sűrűre főzzük.
A csirkemelleket megfelezzük, felszúrjuk és besózzuk, majd a töltelék kétharmadát beletöltjük. Olajjal kikent hőállótálba fektetjük, bekenjük a maradék töltelékkel, és megszórjuk zsemlemorzsával. 180°C fokon sütjük 40 percig. Rizzsel tálaljuk.
Nagyon finom, jó választás volt.
A csirkemelleket megfelezzük, felszúrjuk és besózzuk, majd a töltelék kétharmadát beletöltjük. Olajjal kikent hőállótálba fektetjük, bekenjük a maradék töltelékkel, és megszórjuk zsemlemorzsával. 180°C fokon sütjük 40 percig. Rizzsel tálaljuk.
Nagyon finom, jó választás volt.
Forrás: Nők Lapja Konyha 2011/09
Nagyon jól néz ki!!! ;)
VálaszTörlésÉtlapra tűzzük mire jössz ;-)!
VálaszTörlés