Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás
- 2 tojás sárgája
- 1 kg liszt
- 5 evőkanál porcukor
- 5 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál só
- reszelt citromhéj
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Amikor megkelt 10 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és 2,5 cm-es csíkokra vágjuk. A megolajozott fa dorongokra, esetleg alufóliával becsomagolt sörös dobozra csavarjuk, fél cm-es átfedéssel. Enyhén átgörgetjük, hogy a rétegek jól fedjék egymást. Megolajozzuk, és kristálycukorba forgatjuk. Parázson megsütjük, esetleg forgónyárson grill programon, hőlégkeveréssel 210°C fokon sütjük. A fényképen látható kalács most az utóbbi megoldással készült.
Forrás:
Illéskrisz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése