![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgpiWObCg5ZRMYCZzS_GNtwq9f_llOXDc0UmIdyhxwt5TPFwYZQ98b9qZ6KDcjNzAEoz5-MV5cHLGmyCRm7W9yr4-RHkXfOOs_0AhRJp7LyaRSbGiC8riK58LJ_CG_M0orBOgaqH499cI/s320/0218+003-2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhinGgnwI9Vxen-vIquhq2_Lg6cKc7sT9xMNkdtUGPqr8P4L9TR8Bmfm0FpUZuq4Ij29W01q07HTW9GvYk13mlbjoC2IjIPVcH9UrjM_kAW1fmiImiwP0dd-2l0bQ3TYibtC6L2fiwIsQc/s320/0218+001-1.jpg)
50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, késhegynyi só, kb fél liter tej, olaj a sütéshez.
3 dl langyos tejjel az élesztővel egy kanál porcukorra, 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk. A többi porcukorral a tojássárgát elkeverjük és az érett kovászhoz adjuk. Jól elkeverve hozzáöntjük a langyos vajat a lisztet és annyi langyos tejet hogy lágy kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk. Fakanállal 20 percig verjük. A tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk és langyos helyen jó másfélszeresére kelesztjük. Utána lisztezett deszkára borítjuk, kezünkkel ujjnyi vastagra szétnyomkodjuk, fánkszúróval kiszaggatjuk, és gyengén lisztezett deszkán még fél órán át kelesztjük. A fánkot középforró olajban sütjük. A megkelt fánk felső része kerüljön sütéskor alulra. A sütés kezdetén az edényt befedjük, majd ha átfordítottuk, fedő nélkül sütjük tovább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése