Ma úgy terveztem hogy semmit nem sütök. Az elmúlt hetekben szinte minden nap sütöttem, ma végre szünnapot akartam. Nem sikerült... ma délután kaptam kézhez a csőformákat, amit azonnal ki kellett próbálnom. Nem bírtam volna ki holnapig az biztos.
Egy neten talált recepttel kezdtem.
Hozzávalók: 2 dl tej, 1 dl olaj, 1 db kisebb tojás, 35 dkg liszt, 6 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 1/2 kk só
A hozzávalókat a kenyérsütőbe pakoltam, és amikor már jól összeállt a tészta megfeleztem, és az egyik feléhez hozzáadtam 1,5 dkg kakaópor kevés olajban feloldva. Egy órát kelni hagytam. Majd egyenként kinyújtottam olyan hosszúra, mint a három forma hossza együtt. Egymásra fektettem a sárga és a kakaós tésztát és feltekertem. 3 darabra vágtam, beolajoztam és a csövekbe tettem. 30 percig újra kelesztettem, majd a forma végeit lezártam, és előmelegített sütőbe tettem.180 fokon sütöttem 30 percig.
A három forma szerintem több tésztát is elbírt volna, hogy a csőforma alakját a tészta jól felvegye, és elég lett volna 25 perc sütés is. Majd fejlesztem még a recepteket a formákhoz :).
A csőformák közül azért ez lenne a csúúúúúcs:
...na és ez:
De jó!!!!Állati guszta!!!Elmeséled hogy van ez a csőforma?Bele kell dugni a tésztát,vagy miután beleraktad akkor kell valahogy összepattintani? (bocsi ha lüke kérdéseim vannak, de olyan szép ez a süti amit összehoztál!)
VálaszTörlésEz egy cső forma, virág-, szív- és csillag mintával, és csak belecsúsztatod a tésztát (akkor még félig sem tölti ki), és sütés előtt a cső két végét rápattintod :).
VálaszTörlésNaggggyon jol nez ki! Meg nem is hallottam ilyen formakrol, nagyon otletesek!
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszenek. Most azon dolgozom, hogy eltaláljam a megfelelő mennyiségű tésztát.
VálaszTörlésPont 1 hete láttam az origon ezt a formát. Csillag, szív, és virág.
VálaszTörlésAnnyira jól megcsináltad, gyönyörűek lettek!
Ne túlozz! A tészta nem mindenhol töltötte ki a formát, így csak a legszebb szeleteket fotóztam. Még gyakorolnom kell.
VálaszTörlésÉn meg az nlc-n láttam, és valakivel beszéltem, aki meg is rendelte, aztán megcsinálta, és azt mondta, hogy rizikós, hogy végig "zárva" van a tészta, mert nem látsz belőle semmit, hogy megsült e, hogy kitölti e a formát. A Tieid nagyon szépek lettek!
VálaszTörlésTényleg elég "rizikós". Rossz hogy nem látszik mennyire sült meg.Én tegnap kenyeret sütöttem a formákban, 20 perc után megnéztem, és visszatoltam még 6 percre. Lassan majd kitapasztalom :).
VálaszTörlésIrtó jópofa! :)) Én még nem láttam ilyent, pedig ha egy konyhafelszerelési bolt esik az utamba, minimum 1,5 óra míg kitalálok onnan.... Nagyon ügyes vagy! Szerintem is jól néz ki a kalács! :))
VálaszTörlésEz nekem is tetszik. Hol is lehet ilyen formákra szert tenni?
VálaszTörlésKülföldről vannak a formáim, pedig tök egyszerű csőformák, egyszerűen nem értem miért nem is lehet itt is kapni :(.
VálaszTörlésfinom a sütik jó
VálaszTörlés