Hozzávalók: 6 tojás sárgáját habosra keverünk 25 dkg porcukorral majd hozzáadunk 1 dl olajat, 1 dl langyos vizet, 25 dkg lisztet amibe előzőleg belekevertünk fél csomag sütőport. 6 tojás fehérjét felverünk habnak és a kész masszához adjuk. A tésztát megfelezzük az egyik felét margarinozott lisztezett őzgerinc formába öntjük, a másik felét kakaósan sütjük.
Krém 15 dkg margarint habosra keverünk 14 dkg porcukorral. 1 csomag Gála főzés nélküli pudingport elkeverünk 2 dl tejjel, majd a margarinos krémet is hozzáadjuk.
Az őzgerinc formában sült sárga illetve kakaós tésztát centis szeletekre vágjuk, és krémmel összeragasztjuk még pedig úgy hogy 1 kakaós 1 sárga. Végül csokival leöntjük. Ferdén szeleteljük.
Szia-Húúúúúú...Ez nagyon klassz !!!De nagyon régen csináltam már méteres kalácsot.Köszi hogy eszembe juttattad.!!!!
VálaszTörlésJajj, olyan regen ettem mar! Gyerekkoromban Anyukam sokszor keszitette, mostanaban is jol jonne egy-egy szelet...
VálaszTörlésAz egyik leglátványosabb süti! Én lekvárral szoktam (ez erős túlzás hogy szoktam....) készíteni, mert a vajkrémes dolgokat nem szeretem, de azért mégis ezzel a rózsaszínű krémmel a mutatós! :)
VálaszTörlésÉn majdnem minden krémes sütihez pudingot főzök,és azt keverem ki a cukorral,és margarinnal.A lekvár helyett,a sima pudinggal is biztosan jó lehet,ha a vajas krémeket nem szereted.
VálaszTörlés