2010. április 9., péntek
Emeletes élvezet
Egy nagyon kedves ismerősömtől kaptam a receptet. Gabiéknál nagy kedvenc ez a süti, de most már nálunk is az lesz :).
A "calici-s tisztítókúra" után ugye krémesre vágytam, na most eljött az ideje :).
Hozzávalók:
1.réteg
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- kevés tej
2.réteg
- 20 dkg túró (nálam 25 dkg)
- porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
3. réteg:
- 2 csomag Aranka vaníliás krémpor
- 5 dl tej
- 1 vaníliás cukor
4. réteg
- 2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
A tetejére csokireszelék.
A kekszet a margarinnal és a porcukorral kevés tejjel összegyúrjuk és egy magasabb falú közepes méretű tepsi aljára kekszmorzsát szórunk, majd belenyomkodjuk a masszát. Én szögletes sütikeretet használtam a mérete: 18,5cm x 27,5cm.
A második réteghez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a felvert tejszínt. Én annyit módosítottam rajta hogy a 25 dkg túrót mindet beletettem és 2,5 dl Hulalát adtam hozzá felverve, így cukrot nem tettem bele. A kapott túrós-tejszínes krémet a kekszes alapra simítjuk.
A harmadik réteghez a 2 csomag krémport a tejjel elektromos habverővel kikeverjük, majd a túrós krémre simítjuk.
A negyedik réteghez a tejszínt a cukorral felverjük. Én itt is 2,5 dl Hulalát használtam, cukrot nem tettem hozzá, viszont egy habfixálót igen. A vaníliás krémre simítjuk.
Végül megszórjuk csokireszelékkel. Én Caravella tej darával és pörkölt aprított mogyoróval szórtam meg.
Tényleg nagyon-nagyon finom, és mutatós süti.
Gabi köszi a receptet, ha van még hasonló szuper recepted ne titkold :)!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia!
VálaszTörlésBenézel hozzám?
Szia!
VálaszTörlésEz nagyszerűen néz ki!!! Annyira gusztusos, imádom a krémest és az ilyen krémes sütiket. Mindenképp kipróbálom majd!
Nagyon nagyon nagyon guszta!!!
VálaszTörlésAzt hiszem elélveztem :))))
VálaszTörlésSzia Andi!
VálaszTörlésNagyon guszta,ezt is ki fogom próbálni!
Belly! Köszönöm :).
VálaszTörlésPanna, Móni! Köszi. Próbáljátok ki, tutira nem fogjátok megbánni :)!
Edith! Köszi.
Bianka! :D Igen a neve nem véletlen :))))
De jól néz ki! Mi az a Hulala?
VálaszTörlésKöszi :). Növényi tejszín. Én a ciklámen -cukrozott- változatát szoktam venni.
VálaszTörlésSzia ! Marika vagyok , jó olvasni a receptjeidet van is olyan ami igazán tetszik ,,, ééés akkor mikor olvasom , kiderül ez meg az nincs itthon ez van , ja meg sokszor időm se , azért bízom benne lesz ha máskor nem a télen. :)
VálaszTörlés