Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, csipet só, 1 tojás, 1 sütőpor, 50 dkg liszt, 1 vaníliás cukor
1 üveg meggy befőtt (vagy ízlés szerint más-, esetleg friss gyümölcs)
A hozzávalókat a kézi mixer dagasztóspiráljával morzsalékosra összeállítjuk. Egy 24-26 cm-es tortaformát kikenünk zsiradékkal, majd belisztezzük. A tészta kétharmad részét beletöltjük a formába, egy részéből peremet formálunk. Ráterítjük a magozott, lecsöpögtetett meggyet, majd végül a maradék tésztával beborítjuk. Megszórjuk mandula forgáccsal vagy mogyoróval. Előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük.
Azt meghiszem, hogy finom :)
VálaszTörlés:)
VálaszTörlésNagyon gusztán néz ki:P Kaphatok egy szeletet?
VálaszTörlésBlogdíjat kaptál tőlem, csak mert nagyon jókat sütsz.... jó nézni is őket. Gyere hozzám a díjért
VálaszTörlésOlcsó is ,jól is néz ki !Ez kell a mai háziasszonyoknak!Brávó!
VálaszTörlésSanyi!
VálaszTörlésSzólj mikor jöttök, és sütök neked szívesen :)!!!!!!
Noémi!
Nagyon aranyos vagy, hogy gondoltál rám. Nagyon szépen köszönöm :).
Juci!
Köszönöm. Nem egy utolsó szempont a hozzávalók árai az biztos, főleg így sokadikán ;-) :-).