Már régóta készültem megsütni, de valahogy túl macerásnak tűnt. Most is éppen Eszterházy torta sütésére készültem, de valahogy semmi kedvem nem volt hozzá. Hirtelen felindulásból a diót visszatettem a fagyasztóba, a napraforgó kenyérnek a hozzávalóit pedig a kenyérsütőbe pakoltam. Innen már nem volt visszaút :).
Finom lett, és nem is nehéz elkészíteni. Most már az Eszterházy tortának kellene nekifutnom :).
660 g finom liszt
100 g rétes liszt
250 ml langyos tej
125 ml olaj
2 tojás
40 g friss vagy 2 tasak szárított élesztő
1 kiskanál cukor
2 kiskanál só
A lapok megkenéséhez
70 g olvasztott vaj
Tetejére
1 tojás sárgája
30 ml tej
250 ml langyos tej
125 ml olaj
2 tojás
40 g friss vagy 2 tasak szárított élesztő
1 kiskanál cukor
2 kiskanál só
A lapok megkenéséhez
70 g olvasztott vaj
Tetejére
1 tojás sárgája
30 ml tej
A formázás megtalálható Max-nál, köszönet érte.
Nagyon jól néznek ki:))))
VálaszTörlésHű de szép lett, talán idáig a legszebb
VálaszTörlésNagyon szép lett:)
VálaszTörlésNagyon szép lett, és szerintem ezután az Eszeterházy már csak rutin feladat.
VálaszTörlésAzért lássuk be, nem is olyan macerás, mint ahogy kinéz.
Csodaszép lett, nagyon ügyes vagy!!!!
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek :-)!
VálaszTörlésJéééé én miért nem látom a bejegyzéseidet?:(...Pedig ott vagy a listán és nekem napok óta nem mutatja, hogy sütöttél :(...Pedig ez is milyen nagyon finomnak néz ki!!!!Éppen kezdtelek hiányolni....
VálaszTörlés