... vagy mi, eperlekvárral. Mondjuk bármit tehettem volna még bele, a banán íz érezhető a legjobban.
Az alábbi hozzávalókból tésztát gyúrunk:
75 g vaj, 25 g porcukor, 120g liszt, csipet só, 1 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja
Cipót formázunk belőle, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A formánkat kikenjük vajjal, és kicsit belisztezzük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a tortaformát. Villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt terítünk az aljára, és lencsével, babbal "vakon" sütjük 180 fokon 10 percig, majd kiöntjük a formából a lencsét, kivesszük a sütőpapírt, és még 5 percig sütjük.
Utána a tortalapot megkenjük eperlekvárral, és beborítjuk banán karikákkal. A tetejére az alábbi túrókrém kerül:
250g túró, 4 ek natúr vajkrém, 2 csepp vaníliaaroma, reszelt citromhéj illetve egy fél citrom leve, 1 tojássárgája, 2 felvert tojásfehérje, cukor ízlés szerint.
Ezután még 35 percig készre sütjük.
Nagyon jól hangzik! Eper, banán, túró - szuper kombináció.
VálaszTörlésNagyon finom lehet, szuper ötlet! És milyen jól látni a rétegeket a fotón!
VálaszTörlésAzt a mindenit, de finom is lehet
VálaszTörlésJól néz ki:D Sajna nem rajongok a túróért:(
VálaszTörlésNagyon gusztusos!
VálaszTörlés