Hozzávalók:
24 dkg liszt
1 tojás
18 dkg barnacukor
18 dkg vaj
1 tk fahéj
1 tk sütőpor
csipetnyi só
40 szem mazsola
40 db tökmag
A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót tálba szitáljuk. A puha vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a barnacukrot. Robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd fokozatosan a a száraz hozzávalókat is. Két cipóba osztjuk, és a hűtőbe tesszük fél órára.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivesszük a tésztát a hűtőből. 20-20 gombócot gyúrunk belőle, majd egyenként "kígyókat sodrunk belőle. 2/3 részét feltekerjük csiga alakban -ez lesz a kacsa teste, a maradék 1/3 részt ellenkező irányban csavarjuk fel -ez lesz a feje. A szemének mazsolát teszünk.
Ezután kicsit lapítunk rajta, majd a tökmagot a fejébe nyomjuk :-O :D.
Áttesszük a tepsibe ne túl közel egymáshoz, mert nőni fognak.
8-10 perc alatt készre sütjük. Nagyon finom. Sokáig eláll, elvileg. Szerintem nálunk már holnapra se marad .
Forrás: 1001 Aprósütemény c. könyv (melyben még fahéjas kristálycukorral is megszórja sütés előtt)
Nagyon jópofák a kiskacsáid, és biztosan a locsolók majd örülnek neki!!:)
VálaszTörlésKellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!
Nagyon édesek
VálaszTörlésKellemes Húsvéti Ünnepeket
Nagyon szuperek!
VálaszTörlésLátom még van energiád így a végső hajrában is!
Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!
VálaszTörlésKivanok nagyon kellemes unnepeket!:)
VálaszTörlésKöszönöm.:)
VálaszTörlésÉn is kellemes húsvéti ünnepeket, és jó pihenést kívánok Nektek és családotoknak!!!
Kellemes húsvéti ünnepet!! :)
VálaszTörlés