Még soha nem készítettem rizspudingot vagy más néven rizskochot. Valahogy úgy alakult, hogy a férjem készítette mindig. Jó sok mazsolával és citromhéjjal és persze vaníliával...hmmmm nyami... Nem is szeretnék ezen változtatni, ez csak egy egyszeri alkalom volt ;-) :-D.
Történt ugyanis, hogy a Nők Lapja Konyha júniusi számában megláttam ezt a finomságot, és kedvet kaptam hozzá. Csak egy baja lett, kevés lett....de 5 dkg rizsből nem is számíthattam másra...:-(
Történt ugyanis, hogy a Nők Lapja Konyha júniusi számában megláttam ezt a finomságot, és kedvet kaptam hozzá. Csak egy baja lett, kevés lett....de 5 dkg rizsből nem is számíthattam másra...:-(
Hozzávalók (nálam) :
- 3 dl tej
- 5 dkg rizs
- reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 6 dkg cukor
- 3 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg magozott meggy becukrozva
- kevés liszt a formákhoz
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a rizst, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor elkészült belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat majd rövid ideig hűlni hagyjuk és belekeverjük a tojássárgáját is. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a rizshez, végül az olvasztott margarint is belecsurgatjuk. Margarinozott-lisztezett formákba töltjük, és magozott meggyet szórunk a tetejére. Előmelegített sütőben 175°C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Egy előnye mégiscsak van hogy 4 szuflé formával lett csak, nincs az, hogy vágok még egy szeletet meg még egyet és még egyet........:-)
Egy előnye mégiscsak van hogy 4 szuflé formával lett csak, nincs az, hogy vágok még egy szeletet meg még egyet és még egyet........:-)
Guszta lett!
VálaszTörlésJópofa a kanál is! :)
Köszi Zsófi! :-)
VálaszTörlésEz igeeeen :)
VálaszTörlésJujj, ezt lopom!!! Nagyon köszi!:)
VálaszTörlésÖrülök :-), és igazán nincs mit ;-)!
Törlés