Hozzávalók:
- 4 db egész csirkecomb
- 10 dkg zöld olívabogyó
- 20 dkg koktélparadicsom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 szál friss bazsalikom
- 1 db citrom
- só
A megmosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és összekeverjük az apróra vágott bazsalikommal, 1 evőkanál sóval és az olívaolajjal. A megmosott csirkecombokat bedörzsöljük ezzel a páccal, és állni hagyjuk 2 órát. Átszedjük egy hőálló tálba, mellétesszük a paradicsomot és a bogyókat. Előmelegített sütőben 180°C fokon sütjük 80 percig.
Nálunk most héjában sült burgonya készült hozzá, egy kis retekcsírával (Csencsétől-itt is köszi).;-)
Forrás: Nők Lapja Konyha - 2011. február
Nagyon jó lett a második kép!! ;) :D
VálaszTörlés:D ;-)
TörlésNagyon guszta. Én is csirkét csináltam a napokban:
VálaszTörléshttp://eshobbychef.blogspot.com/2012/01/mexikoi-rizses-serpenyo-sult-csirke.html
A következő adag pedig a pácban várja, hogy elkészítsem.
Megkukucskáltuk, nagyon guszta.;-) A konyhafőnökre bízom, hogy nálunk elkészül e.:-)
Törlés