Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- őrölt kömény, só, bors
- 50 dkg sertészsír
- 1 fej fokhagyma
- 20 dkg tarhonya
- 1 evőkanál sertészsír
- 30 dkg burgonya
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
A húst vastagabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel. A zsírt felmelegítjük, beletesszük a húst és a fokhagymagerezdeket, majd fedő alatt lassú tűzön 70-80 perc alatt puhára főzzük (konfitáljuk). A tarhonyát kevés zsíron barnára pirítjuk, hozzáadjuk a hámozott kockára vágott krumplit, és a paprikát paradicsomot is. Felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
Az eredmény borzasztóan finom, omlós (omlósz :-)) husi. Bár először azt mondtam, hogy köszönöm de én nem kérek belőle (a fél kg zsír teljesen elrémisztett), a konyha felől áradó finom illatok azonban meggyőztek.
Forrás: Nők Lapja Konyha
Forrás: Nők Lapja Konyha
Nagyon fincsi lehetett, szívesen elfogadnék egy szeletet!:)
VálaszTörlésEz ténylef dincsi.
VálaszTörlés